Idag är det lördag och även om blåsten viner utanför så sitter jag inne i skön, behaglig värme. Dock går mina tankar och drömmar till ett iskallt ställe långt bort, nämligen Nordpolen.

Jag drömmer, funderar och fantiserar om isbjörnar, snö och vilda äventyr bland Arktis vita landskap. 

Läs hela inlägget »

För en tid sedan så beslöt jag mig för att ändra om ett par gamla håliga ullstrumpor till nya tumvantar. Denna idé fick jag efter att ha sett en gammal tidningsartikel från  1940-talet som tipsade om hur man kunde gå till väga för att göra detta.

Läs hela inlägget »

Häromdagen hade jag ett jättetrevligt möte med Hanna-Sofia. Hanna-Sofia kontaktade mig efter att hon sett på Instagram att jag höll på med textilt återbruk.

Läs hela inlägget »

För en tid sedan så hittade jag denna bonad med hjortar på en loppis. Jag blev väldigt förtjust i den och insåg genast att det kunde bli en fin väska. Visst, det kan vara trevligt med hjortar på väggen också men just dessa hjortar var som gjorda för att bli en väska!

Läs hela inlägget »

Min gode vän Ricky som jobbar på Fredriksdals Friluftsmuseum, har gett mig en samling gamla bilder från tidningen Husmodern från 1940-talet. I dessa tidningar finns det fullt med spännande tips på hur man kan ändra om och återbruka gamla textilier.

Läs hela inlägget »

För en del år sedan så bodde jag i London där jag gjorde kostymer för film och teater samt skapade hatter, bland annt för Drottning Elisabeths modist Frederick Fox.

Jag utbildade mig till kostymdesigner på London college of Fashion och under tiden som jag gick där så gjorde jag kostymerna till en kortfilm som heter Bear and Beer, alltså öl och nallar. Filmen handlar om en tjej som är galen i teddybjörnar och har en kille som är galen i öl, därav titeln.

Läs hela inlägget »
Etiketter: textilåterbruk

I söndags så skulle min son Adrian och jag ut på en liten utflykt. Det var strålande väder, solen sken och fåglarna kvittrade. Det kändes mer som en vårdag än som en dag mitt i januari.

Det var lite för varmt för att ha på sig en tjock halsduk men det behövdes ändå något varmt och skönt runt halsen. 

Jag dök ned i lådan med alla våra avlagda gamla plagg och hittade en av Adrians urväxta tröjor. 

Läs hela inlägget »

Häromdagen var det trettonhelgen och då tyckte jag det passade bra med en klänning prydd med änglar och guld.  Trettondagen är ju den dag då de tre vise männen kom med gåvor till Jesus och vad kunde då vara bättre än en klänning med religiöst motiv?

Jag hade en dödsskalleklänning som jag tröttnat på som legat nere i förrådet i en evighet och den fick nu byta sida ; Från den mörka, dödsskallesidan till glada, trumepetande änglar!

Läs hela inlägget »

Genom att vi fördubblar livslängden på textil så minskar vi klimatpåverkan med 50%. Det kan ju tyckas att något så litet som ett skosnöre inte har betydelse men även det lilla göra skillnad. Dessutom så finns det ju saker som man verkligen tycker om och inte har lust att skilja sig ifrån även om de är utslitna.

För flera år sedan så fick jag ett par regnbågsmönstrade skor av min systerdotter. Hon blev störtförälskad i dem och köpte dem till sig själv i London. De var dock alldeles för stora för henne och när inte ens dubbla strumpor och inläggssulor gjorde dem andvändbara så skänkte hon dem till mig. Jag blev superförtjust i dem och använde dem tills de blev alldeles sönderslitna.

Läs hela inlägget »

Jag kände en gång en person som avskydde låten "Jag såg mamma kyssa tomten".

Han blev jättesur när den spelades på radion och bad mig genast skruva ner.  Efter att ha luskat lite varifrån denna avsky kom så kröp det fram att han trodde att låten handlade om otrohet!

Han trodde på allvar att mamman prasslade med tomten och gav honom heta kyssar  under tiden som pappan var i ett annat rum!

 Jag fick verkligen insistera på att få honom att förstå att pappan och tomten var samma person. När han slutligen förstod att det var pappan som klätt ut sig till tomten så blev han ganska så generad, ty han var över trettio år och hade trott att "Jag såg mamma kyssa tomten" var en otrohetssång under hela sitt vuxna liv. 

Jag kan inte höra låten utan att tänka på denna hädelse och jag småskrattar varje gång för jag tycker verkligen att det är lustigt. Snacka om missförstånd!


 

Läs hela inlägget »

JORDGUBBSMAGI del 2.

Nu när det är midsommar vill man ju vara extra snygg! Här kan jordgubbar komma till stor nytta för att göra dig sommarvacker, de är ju så söta och goda så du blir lika söt och god själv. Men tänk på att inte äta inte upp alla gubbarna utan spara några för att lägga direkt på kroppen. Jordgubbar är nämligen fantastiska skönhetsprodukter med kraftfulla anti-age egenskaper som ger dig  ljuvlig skönhetsboost.  

JORDGUBBAR GER DIG PUSSMUN
Jordgubbar kan hjälpa dig till att få mjukare och fylligare läppar. Mosa en jordgubbe och blanda med en tesked socker. Massera läpparna med blandningen under några minuter och njut sedan av hur mjuka dina läppar blivit. Sockret exfolierar och mjukar upp dina läppar och fruktsyran i jordgubbarna gör dina läppar fylligare (liiite fylligare i alla fall…..).

Läs hela inlägget »

JORDGUBBSMAGI

Visst har du väl alltid längtat efter ett magiskt bär vars krafter är så starka att de till och med kan väcka förlorad kärlek åter? Enligt gammal Cherokee-legend är jordgubben detta kärlekens superbär vars makt är förtrollande.

Vare sig du vill väcka förlorad kärlek till liv eller inte så är jordgubben ett riktigt superbär som kan göra magi både för vår hälsa och skönhet. Det är inte utan anledning som jordgubben anses vara världens mest populära bär. Just nu, när jordgubbarna växer som bäst och svämmar över av sol, så finns det miljoner anledningar till att frossa i dessa fantastiska bär som är sprängfyllda med vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Häng med och läs vidare om vilka fantastiska hälsofördelar som fragaria x ananassa (jordgubbe på latin) erbjuder...

Läs hela inlägget »
-