Nu är det alldeles i slutet av november och ute är det grått och mulet men det finns ändå ljusglimtar för idag är det ju #WHITE MONDAY.  White Monday är en slag motvikt till Black Friday. 

Grundaren av White Monday-kampanjen heter Henning Gillberg och målet är att fler folk ska börja laga, återbruka och hyra för en mer cirkulär ekonomi. 

Läs hela inlägget »

Idag kom jag till insikt att jag verkligen älskar plast! Denna insikt fick jag bland ekologiska material och närodlat trä. 

Jag har varit på slöjdlärarträff på Ringstorpsskolan och det var verkligen jättespännande.  De har slagit ihop träslöjdsalen och textilslöjdsalen så de blandar både hård och mjuk slöjd i samma sal. 

Något som är väldigt viktigt på Ringstorpsskolan är att materialet i slöjden är miljövänlig och närodlad. 

 

Läs hela inlägget »

Idag kom mina barn hem från Paris där de varit för att heja in sin pappa som cyklat till Paris från Helsingborg med Team Rynkeby. Jag hade inte sett dem på flera dagar så gissa om det blev många kramar när vi sågs. Kramar är ju så härliga så därför ska bloggen idag handla om just kramar och de hälsoeffekter vi kan få av att kramas...

Läs hela inlägget »

Är du kinkig med maten? Sluta genast med det om du vill undvika de värsta folksjukdomarna och istället vill njuta av en behaglig livsstil. Det har nämligen framkommit att folk som undviker viss mat har en betydligt sämre hälsa än övriga befolkningen. 

Läs hela inlägget »

Som tonåring var jag skräckblandat förtjust i London Dungeon; ett ruggigt skräckkabinett som återskapat installationer av blodiga händelser genom historien. 

Där var speciellt en extremt läskig installation som verkligen triggade igång min fantasi och fick mig att undra "Varför?"

Skulpturen var av en kvinna i ett badkar, men det var inte vanligt vatten som kvinnan badade i, nej det var blod..

Läs hela inlägget »

Musik är ju bra för hälsan och eftersom jag inte riktigt är på topp så bestämde jag mig i lördags  för att testa på lite självmedicinering i form av musik. Tillsammans med Edina och Lars begav vi oss till metropolen Klippan för att gå på Parkfesten där det rockades loss. 

Har legat till sängs nu i över en vecka och tänkte att om jag ligger i min säng eller om jag ligger på en gräsäng framför ett rockband så gör det väl ingen skillnad....tvärtom lite musik-medicin kanske till och med kan göra att jag frisknar till....

Läs hela inlägget »

Better sleep month har pågått hela maj månad. Idag, när det är sista dagen på Better sleep month, kan ni läsa om om några riktigt ruggiga saker som kan hända vid sömnbrist.....

Läs hela inlägget »

Nu när  är det maj måndad och solen skiner och dagarna blir längre och längre så är det lätt att dagarna blir så långa att natten blir för kort. Eller rättare sagt, natten fortsätter ju att vara natt men vi sover som regel mindre under den ljusare tiden på året. Det är faktiskt helt okej att vi gör det, som regel behöver vi mindre sömn under den ljusare delen på året. Men när ljuset kommer in med månaden maj så är det inte bara starten på en blomstrande månad, det är också starten på "Better sleep month". 

Läs hela inlägget »
Etiketter: sömn

Nu när våren kommit så är det  dags för alla flyttfåglar att flyga hit. 
 

Att fåglar kan navigera så bra som de gör beror på att de använder sig av flera metoder för att orientera sig, däribland att ta hjälp av jorden magnetfält. 

Läs hela inlägget »

Idag ställer Interoception.nu ut på hälsomässan på Medborgarhuset i Eslöv.
 

Läs hela inlägget »
Bilder används under Creative Commons från Ruth and Dave

JORDGUBBSMAGI del 2.

Nu när det är midsommar vill man ju vara extra snygg! Här kan jordgubbar komma till stor nytta för att göra dig sommarvacker, de är ju så söta och goda så du blir lika söt och god själv. Men tänk på att inte äta inte upp alla gubbarna utan spara några för att lägga direkt på kroppen. Jordgubbar är nämligen fantastiska skönhetsprodukter med kraftfulla anti-age egenskaper som ger dig  ljuvlig skönhetsboost.  

JORDGUBBAR GER DIG PUSSMUN
Jordgubbar kan hjälpa dig till att få mjukare och fylligare läppar. Mosa en jordgubbe och blanda med en tesked socker. Massera läpparna med blandningen under några minuter och njut sedan av hur mjuka dina läppar blivit. Sockret exfolierar och mjukar upp dina läppar och fruktsyran i jordgubbarna gör dina läppar fylligare (liiite fylligare i alla fall…..).

Läs hela inlägget »

JORDGUBBSMAGI

Visst har du väl alltid längtat efter ett magiskt bär vars krafter är så starka att de till och med kan väcka förlorad kärlek åter? Enligt gammal Cherokee-legend är jordgubben detta kärlekens superbär vars makt är förtrollande.

Vare sig du vill väcka förlorad kärlek till liv eller inte så är jordgubben ett riktigt superbär som kan göra magi både för vår hälsa och skönhet. Det är inte utan anledning som jordgubben anses vara världens mest populära bär. Just nu, när jordgubbarna växer som bäst och svämmar över av sol, så finns det miljoner anledningar till att frossa i dessa fantastiska bär som är sprängfyllda med vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Häng med och läs vidare om vilka fantastiska hälsofördelar som fragaria x ananassa (jordgubbe på latin) erbjuder...

Läs hela inlägget »
-