Jag har alltid älskat knappar. I min samling har jag tiotusentals vackra och färggranna skapelser som jag njuter av att ta fram och titta på allt som oftast.

 

Läs hela inlägget »

På nittonhundranittiotalet, närmare bestämt år 1994 så sydde jag mig en långskjorta i Jesus-tyg. Tyget var guldglittrigt och  täckt med bilder ur Jesu liv . Jag minns att min pappa inte tyckte att långskjortan var så lämlig att gå ut i bland folk.  Pappa tyckte att skjortan var alldeles för vågad då den var helt öppen i ryggen och han tyckte att den blottade både det ena och det andra. Något jag totalt struntade i, jag bar skjortan ändå.  

Läs hela inlägget »

 Idag är det Skärtorsdag och som den häxa och påskakärring jag är så har jag flygit några varv med min kvast runt Blåkulla.

Men vad ska man ha på sig på  Blåkulla? Något blått så klart! Idag valde jag en blå kjol som är skapad av en urväxt hoodie som burits av båda mina söner. Först den äldste, sedan den yngste och sist på tur kom jag - men jag passade på att göra om hoodien till en kjol istället.

Det är både enkelt och kul att göra om en hoodie till en kjol. Läs vidare och kolla på bilderna så kan ni göra er egen hoodie-kjol. Välj själv om ni vill flyga till Blåkulla eller inte med den.

Läs hela inlägget »


Det känns ju helt klart trevligast att kunna förmedla goda nyheter i tider som dessa men jag kan inte bestämma mig för om denna nyhet är god eller dålig. Det beror liksom lite på hur man ser det;

I onsdags, den 1 april, lämnades en utredning gällande skatt på skadliga kemikalier i kläder och skor över till regeringen.

Utredningen heter "Skatt på modet- för att få bort skadliga kemikalier" och man har här analyserat och lämnat förslag till hur en skatt på skadliga kemikalier i kläder och skor kan utformas. 

 

Läs hela inlägget »

Rent estetiskt så ser coronavirus intressanta ut. Deras namn har de fått eftersom de påminner om en kungakrona men annars finns det ju knappast något majestätiskt över dem. De är ju helt enkelt skit.
 

Läs hela inlägget »

Jag älskar knytblusar. Knytblusar är snygga och man känner sig alltid välklädd i en knytblus. Det är helt enkelt ett perfekt plagg! 

Läs hela inlägget »

Idag är det lördag och även om blåsten viner utanför så sitter jag inne i skön, behaglig värme. Dock går mina tankar och drömmar till ett iskallt ställe långt bort, nämligen Nordpolen.

Jag drömmer, funderar och fantiserar om isbjörnar, snö och vilda äventyr bland Arktis vita landskap. 

Läs hela inlägget »

För en tid sedan så beslöt jag mig för att ändra om ett par gamla håliga ullstrumpor till nya tumvantar. Denna idé fick jag efter att ha sett en gammal tidningsartikel från  1940-talet som tipsade om hur man kunde gå till väga för att göra detta.

Läs hela inlägget »

Häromdagen hade jag ett jättetrevligt möte med Hanna-Sofia. Hanna-Sofia kontaktade mig efter att hon sett på Instagram att jag höll på med textilt återbruk.

Läs hela inlägget »

För en tid sedan så hittade jag denna bonad med hjortar på en loppis. Jag blev väldigt förtjust i den och insåg genast att det kunde bli en fin väska. Visst, det kan vara trevligt med hjortar på väggen också men just dessa hjortar var som gjorda för att bli en väska!

Läs hela inlägget »

JORDGUBBSMAGI del 2.

Nu när det är midsommar vill man ju vara extra snygg! Här kan jordgubbar komma till stor nytta för att göra dig sommarvacker, de är ju så söta och goda så du blir lika söt och god själv. Men tänk på att inte äta inte upp alla gubbarna utan spara några för att lägga direkt på kroppen. Jordgubbar är nämligen fantastiska skönhetsprodukter med kraftfulla anti-age egenskaper som ger dig  ljuvlig skönhetsboost.  

JORDGUBBAR GER DIG PUSSMUN
Jordgubbar kan hjälpa dig till att få mjukare och fylligare läppar. Mosa en jordgubbe och blanda med en tesked socker. Massera läpparna med blandningen under några minuter och njut sedan av hur mjuka dina läppar blivit. Sockret exfolierar och mjukar upp dina läppar och fruktsyran i jordgubbarna gör dina läppar fylligare (liiite fylligare i alla fall…..).

Läs hela inlägget »

JORDGUBBSMAGI

Visst har du väl alltid längtat efter ett magiskt bär vars krafter är så starka att de till och med kan väcka förlorad kärlek åter? Enligt gammal Cherokee-legend är jordgubben detta kärlekens superbär vars makt är förtrollande.

Vare sig du vill väcka förlorad kärlek till liv eller inte så är jordgubben ett riktigt superbär som kan göra magi både för vår hälsa och skönhet. Det är inte utan anledning som jordgubben anses vara världens mest populära bär. Just nu, när jordgubbarna växer som bäst och svämmar över av sol, så finns det miljoner anledningar till att frossa i dessa fantastiska bär som är sprängfyllda med vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Häng med och läs vidare om vilka fantastiska hälsofördelar som fragaria x ananassa (jordgubbe på latin) erbjuder...

Läs hela inlägget »
-