I söndags så skulle min son Adrian och jag ut på en liten utflykt. Det var strålande väder, solen sken och fåglarna kvittrade. Det kändes mer som en vårdag än som en dag mitt i januari.

Det var lite för varmt för att ha på sig en tjock halsduk men det behövdes ändå något varmt och skönt runt halsen. 

Jag dök ned i lådan med alla våra avlagda gamla plagg och hittade en av Adrians urväxta tröjor. 

Läs hela inlägget »

Häromdagen var det trettonhelgen och då tyckte jag det passade bra med en klänning prydd med änglar och guld.  Trettondagen är ju den dag då de tre vise männen kom med gåvor till Jesus och vad kunde då vara bättre än en klänning med religiöst motiv?

Jag hade en dödsskalleklänning som jag tröttnat på som legat nere i förrådet i en evighet och den fick nu byta sida ; Från den mörka, dödsskallesidan till glada, trumepetande änglar!

Läs hela inlägget »

Genom att vi fördubblar livslängden på textil så minskar vi klimatpåverkan med 50%. Det kan ju tyckas att något så litet som ett skosnöre inte har betydelse men även det lilla göra skillnad. Dessutom så finns det ju saker som man verkligen tycker om och inte har lust att skilja sig ifrån även om de är utslitna.

För flera år sedan så fick jag ett par regnbågsmönstrade skor av min systerdotter. Hon blev störtförälskad i dem och köpte dem till sig själv i London. De var dock alldeles för stora för henne och när inte ens dubbla strumpor och inläggssulor gjorde dem andvändbara så skänkte hon dem till mig. Jag blev superförtjust i dem och använde dem tills de blev alldeles sönderslitna.

Läs hela inlägget »

Jag kände en gång en person som avskydde låten "Jag såg mamma kyssa tomten".

Han blev jättesur när den spelades på radion och bad mig genast skruva ner.  Efter att ha luskat lite varifrån denna avsky kom så kröp det fram att han trodde att låten handlade om otrohet!

Han trodde på allvar att mamman prasslade med tomten och gav honom heta kyssar  under tiden som pappan var i ett annat rum!

 Jag fick verkligen insistera på att få honom att förstå att pappan och tomten var samma person. När han slutligen förstod att det var pappan som klätt ut sig till tomten så blev han ganska så generad, ty han var över trettio år och hade trott att "Jag såg mamma kyssa tomten" var en otrohetssång under hela sitt vuxna liv. 

Jag kan inte höra låten utan att tänka på denna hädelse och jag småskrattar varje gång för jag tycker verkligen att det är lustigt. Snacka om missförstånd!


 

Läs hela inlägget »

Idag för exakt 287 år sedan så föddes Richard Arkwright. Han är den som uppfann spinnmaskinen. Mr Arkwright är alltså den som har varit en företrädare för att vi ska kunna skapa textil i den hastighet som vi nu lyckas med. 

Läs hela inlägget »

Det här lilla söta tomten är en toalettpappterstomte! Jag fick syn på honom på en toalettpapper med julmotiv och blev genast inspirerad till att brodera honom!

Läs hela inlägget »

Inspiration kan  man finna överallt. Det är bara att se sig om med öppna ögon så kan man  inspireras av allt möjligt. Men -  aldrig trodde jag att jag skulle inspireras av toalettpapper!!! 

Läs hela inlägget »

Ibland kan man drömma och planera hur mycket och hur noggrant som helst och så blir det ändå inte som man hade förutspått. Det kan ju bero på att saker händer, att det inträffar sådant som man inte kunnat förutspå, både vad gäller onda och/eller goda oförutsedda händelser. Men det kan också bero på att man helt enkelt tappar lusten, att man inte tycker att det man förut älskat är så kul eller intressant längre. Vi förändras ibland, det är oundvikligt. 

Läs hela inlägget »

Nu är det alldeles i slutet av november och ute är det grått och mulet men det finns ändå ljusglimtar för idag är det ju #WHITE MONDAY.  White Monday är en slag motvikt till Black Friday. 

Grundaren av White Monday-kampanjen heter Henning Gillberg och målet är att fler folk ska börja laga, återbruka och hyra för en mer cirkulär ekonomi. 

Läs hela inlägget »

Idag kom jag till insikt att jag verkligen älskar plast! Denna insikt fick jag bland ekologiska material och närodlat trä. 

Jag har varit på slöjdlärarträff på Ringstorpsskolan och det var verkligen jättespännande.  De har slagit ihop träslöjdsalen och textilslöjdsalen så de blandar både hård och mjuk slöjd i samma sal. 

Något som är väldigt viktigt på Ringstorpsskolan är att materialet i slöjden är miljövänlig och närodlad. 

 

Läs hela inlägget »

JORDGUBBSMAGI del 2.

Nu när det är midsommar vill man ju vara extra snygg! Här kan jordgubbar komma till stor nytta för att göra dig sommarvacker, de är ju så söta och goda så du blir lika söt och god själv. Men tänk på att inte äta inte upp alla gubbarna utan spara några för att lägga direkt på kroppen. Jordgubbar är nämligen fantastiska skönhetsprodukter med kraftfulla anti-age egenskaper som ger dig  ljuvlig skönhetsboost.  

JORDGUBBAR GER DIG PUSSMUN
Jordgubbar kan hjälpa dig till att få mjukare och fylligare läppar. Mosa en jordgubbe och blanda med en tesked socker. Massera läpparna med blandningen under några minuter och njut sedan av hur mjuka dina läppar blivit. Sockret exfolierar och mjukar upp dina läppar och fruktsyran i jordgubbarna gör dina läppar fylligare (liiite fylligare i alla fall…..).

Läs hela inlägget »

JORDGUBBSMAGI

Visst har du väl alltid längtat efter ett magiskt bär vars krafter är så starka att de till och med kan väcka förlorad kärlek åter? Enligt gammal Cherokee-legend är jordgubben detta kärlekens superbär vars makt är förtrollande.

Vare sig du vill väcka förlorad kärlek till liv eller inte så är jordgubben ett riktigt superbär som kan göra magi både för vår hälsa och skönhet. Det är inte utan anledning som jordgubben anses vara världens mest populära bär. Just nu, när jordgubbarna växer som bäst och svämmar över av sol, så finns det miljoner anledningar till att frossa i dessa fantastiska bär som är sprängfyllda med vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Häng med och läs vidare om vilka fantastiska hälsofördelar som fragaria x ananassa (jordgubbe på latin) erbjuder...

Läs hela inlägget »
-